“Eko-Fis Vlašić” UŽIVO

Paintball

Najnoviji sadržaj u turističkoj ponudi Eko-FIS Vlašića je paintball park.

Paintball potiče iz SAD-a gdje je nekada korišten kao dodatak vojnoj obuci. Danas se masovno koristi u rekreativne svrhe kao jedan od najzanimljivijih ekstremnih sportova. Sudionici u igri su raspoređeni u timove s ciljem da bojom iz paintball markera pogode i iz igre izbace što više protivničkih igrača, a da pri tome sami ne budu pogođeni. Igra ne zahtjeva posebnu fizičku spremnost, ali utječe na poboljšanje kondicije.

Paintball je posebno atraktivan kao dio team building eventa jer daje višestruke koristi:

 • smanjuje akumulirani stres
 • jača timski duh i samopuzdanje
 • preuzimanje rizika i odgovornosti
 • donošenje odluka
 • kreativno rješavanje problema
 • priprema za bolje snalaženje u novim situacijama
 • timski rad i jedinstvo po načelu „svi za jednog, jedan za sve“

OPREMA

 • marker (puška)
 • boca sa zrakom
 • spremnik za kuglice
 • zaštitni kombinezon
 • zaštitna maska za lice

Dodatna oprema za žene i djecu:

 • zaštitni pancir za grudi
 • zaštitni okovratnik
 • zaštitne rukavice

IGRE


OSVOJI ZASTAVU

U igri "Osvoji zastavu" natječu se dvije ekipe. Svaka ima polaznu bazu jednako udaljenu od centra, sredine terena. Ekipe imaju isti cilj i zadatak - osvojiti zastavu koja se nalazi u protivničkoj bazi i prenijeti ju u svoju bazu. Da bi zaplijenili protivničku zastavu svaki tim u dinamičnom i natjecateljskom okružju treba što uspješnije realizirati dogovorenu strategiju. Ekipe su, radi raspoznavanja, označene trakama u boji (npr. plavom i crvenom), koje su pričvršćene na nadlaktice igrača.

POBJEDA:

Ostvaruje se osvajanjem zastave koja se nalazi u protivničkoj bazi i prenošenjem iste u svoju bazu.

SREDIŠNJA ZASTAVA

Pravila su ista kao za igru "OSVOJI ZASTAVU" samo što se na sredini terena nalazi jedna zastava koju treba osvojiti te prenijeti u protivničku bazu.

IZDAJNIK

Cilj igre je eliminirati protivničkog zapovjednika, ali budite na oprezu, među vama se nalazi igrač koji će se okrenuti protiv vas. Svaka ekipa ima špil karata iz kojeg svi igrači izvlače karte. U svakom špilu se nalaze po jedan kralj i jedan jocker. Samo igrači koji su izvukli kraljeve pokazuju svoju kartu. Oni su zapovjednici svoje ekipe. Oni koji su izvukli jockere su izdajnici. Oni kao i svi ostali igrači ne otkrivaju svoj identitet. Zapovjednik je označen trakom na obje ruke. Izdajnik se može okrenuti protiv svoje ekipe u bilo kojem trenutku nakon početka igre.

POBJEDA:

Pobjeda se postiže eliminacijom suparničkog zapovjednika. Ukoliko izdajnik eliminira zapovjednika protivnička ekipa pobjeđuje.

NAPAD I OBRANA

U igri sudjeluju dvije ekipe. Obrambena ekipa postavljena je na ograničenom, omeđenom području unutar kojeg je zastava. Branitelji ne smiju napuštati područje koje im je određeno, a napadači mogu prilaziti sa bilo kojeg položaja na terenu. Pogođeni igrači ispadaju iz igre. Eliminirani igrači ne smiju gestama ili govorom otkrivati namjere ili lokacije protivničke ekipe.

POBJEDA:

Za napadače: trenutak skidanja zastave.

Za branitelje: zaustavljanje napadača u skidanju zastave.

PREDSJEDNIK

Scenarij se igra tako da se izabere jedan igrač koji će biti ''predsjednik'' i koji ne nosi marker. Igrači iz njegova tima moraju ga odvesti sa točke A do određene točke B dok ih protivnički igrači napadaju.

POBJEDA:

Za napadače: eliminacija predsjednika

Za branitelje: dolazak predsjednika na točku B

BIG GAME

Igra za veće skupine igrača (preko 20). Igrači se podijele u dvije ili više skupina, te im putem određenog scenarija (ratni, SF..) zada cilj. Igrači mogu koristiti vojno-policijske tehnike i taktike. Za ovu vrstu igre najbolje služe šumski tereni, pa vodimo veće skupine igrača na cjelodnevne izlete u šumu u okolici jezera Petnja. Naravno, pobjeda se u svim igrama postiže i eliminacijom cijelog protivničkog tima. Osim ovih tipičnih, moguće su i mnoge druge igre i scenariji; samo je mašta granica...

CIJENA

 • Start paket (200 kuglica) – 25,00 KM

Newsletter

Ukoliko želite primati naš newsletter, upišite Vašu e-mail adresu.

Rezerviraj sadržaj

Slanje poruke je u toku. Molimo pričekajte...